Het extra afval naast de container aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem is - volgens bewoners na ruim vier weken - nog maar net weggehaald, of de volgende bijplaatsing is alweer een feit.
Volledig scherm
PREMIUM
Het extra afval naast de container aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem is - volgens bewoners na ruim vier weken - nog maar net weggehaald, of de volgende bijplaatsing is alweer een feit. © Ricardo Smit

Gorcumers ergeren zich kapot aan steeds maar groeiende afvalbergen náást ondergrondse containers

Ze ergeren er zich kapot aan: de toenemende hoeveelheid afval náást de ondergrondse containers. Bewoners van de Gorcumse Wijnkoperstraat trekken aan de bel bij de gemeente. Het afval wordt volgens hen steeds minder vaak opgehaald - soms pas na vijf weken. ,,Alles wordt er neergeknald, tot kastjes aan toe.”

  1. Ria en Adriaan knappen kalmpjes hun huis op in de nazomerzon: ‘Zou haast vergeten dat het herfst is’
    PREMIUM
    DE ONTMOETING

    Ria en Adriaan knappen kalmpjes hun huis op in de nazomerzon: ‘Zou haast vergeten dat het herfst is’

    In de Lexmondse Lijsterbeslaan schilderen de 67-jarige Ria en 68-jarige Adriaan de Vaal met een glimlach op het gezicht de kozijnen van hun voorraam. De kleur is ietwat roze, net als de kleur die het stucwerk op de muren van hun opgeknapte woonkamer hebben gekregen. ,,De schouw is eruit, er zit een nieuwe vloer in met vloerverwarming en we hebben alles laten stucen’’, legt Adriaan tevreden uit. Hij staat klaar met z’n roller terwijl Ria met een kwastje de verf aanbrengt.