Het strandje bij De Kurenpolder in Hank.
Volledig scherm
Het strandje bij De Kurenpolder in Hank. © Cobine Van Der Louw

Golfbaan van de Kurenpolder in Hank wijkt mogelijk voor pretpark

Op de plek van de golfbaan in Hank komt mogelijk een soort pretpark. Dat staat in de plannen voor de toekomst van de Kurenpolder.

De golfbaan langs de A27 bij Hank wordt mogelijk gesaneerd. Op die plek wordt dan een nieuwe outdoor activiteit toegevoegd met vaste kermisachtige attracties. Een andere mogelijkheid is de komst van een grote indoorspeeltuin.

De activiteiten zullen ondergeschikt zijn aan recreatiepark De Kurenpolder en hebben als doel om samen met de overige functies het park als geheel aantrekkelijker te maken.

Verwacht wordt echter dat het op de Kurenpolderweg en met name op de kruising met de Buitendijk verkeersdrukker wordt. Dat kan, zo blijkt uit een analyse die in opdracht van de gemeente Altena is gemaakt, leiden tot verkeersopstoppingen. De gemeente wil daarom, als de plannen doorgaan, de gebied goed monitoren. Als het verkeer ernstige hinder ondervindt, wil Altena maatregelen ondernemen. Hierbij denkt ze aan het aanleggen van een rotonde.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Kampeerders op camping De Kurenpolder. Er komt nu ook een hotel, is het plan van de eigenaren.
Volledig scherm
Kampeerders op camping De Kurenpolder. Er komt nu ook een hotel, is het plan van de eigenaren. © Ron Magielse / pix4profs

De gemeenteraad heeft vorige week een bezoek gebracht aan de Kurenpolder. Morgen wordt er over de ontwikkelingen gesproken. De komst van het pretpark is nog niet zeker. Eerst moet onderzocht worden hoe rendabel de huidige golfbaan nog is.

Vorige maand werd al bekend dat het recreatiepark ook plannen heeft voor de bouw van een hotel. Die moet zo’n 180 kamers krijgen. De Kurenpolder gaat uit van 250.000 bezoekers per jaar, voor de camping en het hotel samen, als het hotel er eenmaal staat. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft al laten weten positief tegenover de komst van een hotel te staan, omdat er in de directe omgeving nu nog te weinig overnachtingsplaatsen staan. Het te bouwen hotel komt niet pal langs de snelweg te staan, maar minimaal 200 meter uit het hart van de A27. Verder moet het gebouw goed in de omgeving passen.

Verhuizing supermarkt

Het aantal campingplaatsen en chalets blijft hetzelfde. Wel wordt één recreatiewoning vergroot, voor een luxe verblijf. In totaal zijn er zo’n 1100 verblijfsplekken. De kleine supermarkt gaat mogelijk wel verhuizen naar het gebouw, waarin ook het restaurant en het zwembad zijn gevestigd.

De Kurenpolder wilde ook graag het reclamebord vergroten, maar dat vindt het college niet gewenst. De gemeenteraad spreekt zich morgen voor het eerst uit over de toekomstplannen, die volgens de modellen geen grotere geluids- en milieubelasting laten zien.