Volledig scherm
Koningin Máxima in Giessenburg. Alzheimer Trefpunt verwelkomt koningin Máxima. © Chantal Blommers/AD

Giessenburg loopt uit voor bezoek koningin Máxima

Het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg heeft zojuist koningin Máxima welkom geheten in zalencentrum De Til. Zij gaat daar in gesprek met patiënten en mantelzorgers.

Volledig scherm
Giessenburg loopt uit voor bezoek Maxima © Chantal Blommers/AD

Alzheimer Nederland bestaat dit jaar 35 jaar. Het Trefpunt in Giessenburg is één van de 240 ‘alzheimer cafe’s’ die ons land rijk is. Op die ontmoetingsplekken kunnen mensen met Alzheimer en hun familieleden met lotgenoten praten. Directeur Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland laat weten vereerd te zijn met het bezoek van de koningin. ,,We zijn blij dat het bezoek op een plek is waar de mensen voor wie we opkomen aanwezig zijn.”

Behalve Wilmink werd koningin Máxima bij De Til opgevangen door Arie Slob, voorzitter afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard Alzheimer Nederland en Dirk van der Borg, burgemeester van Molenlanden. Hij zei vereerd te zijn met het koninklijke bezoek aan zijn gemeente. 

,,De gemeente Molenlanden heeft maar liefst 17 Oranjeverenigingen en er is dus een grote verbondenheid met het koningshuis. Dan voelen deze bezoeken natuurlijk erg goed.’’ Afgelopen zaterdag kwam prinses Beatrix al naar Molenlanden om het nieuwe bezoekerscentrum van de molens van Kinderdijk officieel te openen.

Verslaggever Chantal Blommers is bij het bezoek van de koningin aan Giessenburg en doet verslag via Twitter.