Vrachtwagencombinaties die vanaf de Giessenzoom de Parallelweg willen oprijden, komen gedeeltelijk op het spoor te staan. Medewerkers van aannemer Van Gelder zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de plaatsing van een op maat gemaakt verkeersregelsysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagencombinaties die vanaf de Giessenzoom de Parallelweg willen oprijden, komen gedeeltelijk op het spoor te staan. Medewerkers van aannemer Van Gelder zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de plaatsing van een op maat gemaakt verkeersregelsysteem. © Ricardo Smit

Gevaarlijke overweg Giessenzoom wordt eindelijk aangepakt door ProRail

ProRail pakt eindelijk de gevaarlijke overweg bij de Giessenzoom  in Hardinxveld-Giessendam aan. De laatste jaren ontkwamen meerdere vrachtwagenchauffeurs bij het oversteken van de spoorwegovergang maar net aan een aanrijding met een trein van de MerwedeLingelijn. Als ze de Parallelweg willen opdraaien, moeten ze ander verkeer voorrang geven en blokkeren ondertussen met hun opleggers het spoor. Met het plaatsen van een op maat gemaakt slim verkeersregelsysteem maakt ProRail hieraan een einde. 

  1. Positief geluid na Veiligheidsberaad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'
    Play

    Positief geluid na Veilig­heids­be­raad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'

  2. Breda trekt stekker uit 538-feest: 'Het werd een kookpan'
    Play

    Breda trekt stekker uit 538-feest: 'Het werd een kookpan'