Een appartementencomplex aan de Kasteleinstraat in Gorinchem. Dit is één van de complexen met balkons die tijdelijk niet betreden mogen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een appartementencomplex aan de Kasteleinstraat in Gorinchem. Dit is één van de complexen met balkons die tijdelijk niet betreden mogen worden. © Ricardo Smit

‘Gevaarlijke’ balkons afgelopen zomer nog vernieuwd

De 288 balkons die bewoners van Gorcumse flatgebouwen tijdelijk niet mogen betreden vanwege een mogelijke constructiefout, zijn afgelopen zomer nog vernieuwd. Dat er misschien iets mis was, was toen niet te zien, laat Poort6 weten.

 1. Huurders van 288 appartementen mogen balkon niet meer op tot Poort6 zeker weet dat constructie veilig is
  PREMIUM

  Huurders van 288 appartemen­ten mogen balkon niet meer op tot Poort6 zeker weet dat construc­tie veilig is

  Huurders van 288 appartementen in de Gorcumse Vroedschapswijk mogen voorlopig hun balkon niet op. Bij een inspectie is een mogelijke constructiefout aan het licht gekomen. De komende dagen gaat Poort6 onderzoeken of de balkons tijdelijk steunpalen kunnen krijgen zodat iedereen weer snel het balkon op kan. Onderzoek moet uitwijzen of reparatie nodig is. Dat onderzoek gaat nog een paar weken duren.
 2. ‘Ouders van levenloos geboren kinderen hebben een plek nodig waar ze met hun verdriet heen kunnen’
  PREMIUM

  ‘Ouders van levenloos geboren kinderen hebben een plek nodig waar ze met hun verdriet heen kunnen’

  Ouders die hun kind vroeg in de zwangerschap hebben verloren, krijgen op de Gorcumse begraafplaats De Haarhof een plek waar ze kunnen rouwen. PvdA-raadlid Ali Koçak nam het initiatief en kreeg de voltallige raad achter zich. Hij hoopt dat die plek er begin volgend jaar is. ,,Het waren Gorcumse gezinnen die me aan het denken zetten omdat ze nergens heen konden met hun verdriet.’’
 3. Geert had ogen die altijd iets zochten om te verzorgen: ‘Als hij er was, kwam het goed’
  PREMIUM
  VAN WIEG TOT GRAF

  Geert had ogen die altijd iets zochten om te verzorgen: ‘Als hij er was, kwam het goed’

  Geert Huisman uit Sleeuwijk, lange tijd voorzitter van oratoriumvereniging ‘Gorcum’, was dé man achter de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Gorinchem. Altijd was hij in touw voor het koor, lopend op z’n sloffen en een gestreepte sjaal om z’n nek. Maar bovenal was hij berucht om zijn uitgesproken mening en geprezen om zijn ogen die altijd iets zochten om te verzorgen.
 1. Vuurwerkoverlast en brandjes in Roosendaal: 18-jarige man aangehouden
  Play

  Vuurwerk­over­last en brandjes in Roosendaal: 18-jarige man aangehou­den

 2. Bredase reshare store zamelt schoenen in voor daklozen: 'Het loopt storm'
  Play

  Bredase reshare store zamelt schoenen in voor daklozen: 'Het loopt storm'