Volledig scherm
Gestolen gereedschap in Leerbroek. © Wijkagent Mark den Hartog (Instagram)

Gereedschapsdieven blijven uit handen van politie omdat brug openstaat

Twee gereedschapsdieven zijn dinsdag door bewoners op heterdaad betrapt op de Middelkoop in Leerbroek. De dieven wisten, ondanks een dappere poging van de bewoners, uit handen van de politie te blijven. De agenten stonden namelijk voor een open brug en waren daardoor niet op tijd bij het plaats delict.

Iets na het middaguur sloegen de dieven toe op de Middelkoop in Leerbroek. De twee mannen haalden diverse gereedschappen uit de schuur van een woning en plaatsten deze vervolgens bij de woning. Bewoners zagen de mannen hun slag slaan en besloten om hen aan te spreken. De bewoners zetten de auto van de dieven klem en belden vervolgens 112.

De politie kwam vervolgens vanuit Meerkerk naar Leerbroek. ,,Helaas ging de brug net open en konden we niet door’’, beschrijft wijkagent Mark den Hartog op Instagram. ,,Balen, want op dat moment kregen we net door dat de dieven er door de heg vandoor waren gegaan met hun voertuig.’’ Een korte zoekslag leverde vervolgens niets meer op.

Niet veel later werden, na een tip van een getuige, gedumpte gereedschappen aangetroffen in een sloot langs de Schaikseweg bij Schoonrewoerd. De politie heeft de spullen uit het water gehaald en veiliggesteld.

Strooptocht

De politie heeft het vermoeden dat de dieven op een strooptocht zijn geweest in een blauw bestelwagentje en dat de gedumpte goederen afkomstig zijn van een andere diefstal. ,,Omdat het de verdachten te heet onder hun voeten werd, hebben ze deze spullen gedumpt.’’

De politie is op zoek naar getuigen. ,,Herkent u deze goederen, zijn ze uw eigendom? Neem dan contact met ons op! Zijn er vandaag twee mannen bij u op het erf geweest met een vage reden voor hun aanwezigheid? Meld het dan ook alstublieft.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerbroek en omstreken? Schrijf je hier in!