Volledig scherm
Kampvuren. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gemeente zat fout rond kampvuren bij camping Slingeland

De gemeente Molenlanden moet buren van camping Slingeland in Giessenburg een dwangsom van ruim 1200 euro betalen. Reden is dat de gemeente een mail met bezwaren tegen kampvuuravonden op de camping onterecht ter zijde schoof. Dat oordeelt de Raad van State. 

De rechter buigt zich later over de vuren, die volgens buren overlast geven. De buren hadden de gemeente per e-mail om handhaving tegen de ernstige rookoverlast van de door KVA (Kampvuur Avonden) georganiseerde kampvuren gevraagd.

Daarop stuurde de gemeente een bericht dat zij geen handhavingsverzoek per e-mail behandelt. Daarvoor moesten zij een brief of standaardformulier indienen. Dat deden de buren vervolgens, waarna de gemeente niets meer van zich liet horen.

De buren stelde de gemeente in gebreke. Hoewel de rechtbank er anders over dacht, stelt de Raad van State de buren in het gelijk en legt Molenlanden een dwangsom van 1.260 euro op. De gemeente zal nu alsnog serieus moeten ingaan op de bezwaren van de buren tegen de overlast van de kampvuren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Giessenburg en omstreken? Schrijf je hier in!