Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Flinke toename van echtscheidingen in Hardinxveld-Giessendam

Het aantal echtscheidingen in Hardinxveld-Giessendam is de afgelopen 10 jaar met ruim 50 procent gestegen. Dat percentage ligt een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook in Molenlanden is scheiden geen taboe.

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, die zich baseert op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal echtscheidingen in Nederland steeg in tien jaar tijd met bijna 18 procent. 'Snelgroeier' is echter Hardinxveld-Giessendam met een stijging van 51 procent. Ook in Molenlanden steeg het aantal echtbreuken flink met 43 procent.

In Hardinxveld-Giessendam is 5,3 procent van de bevolking gescheiden, in Molenlanden 5,8 procent. In Gorinchem ligt dat aantal met ruim 10 procent iets hoger.

Sociaal Team

De stijging van het aantal echtscheidingen in Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden wijkt enorm af van de cijfers over de hele provincie. Gemiddeld in Zuid-Holland was de stijging 12,6 procent.

Een woordvoerder van de gemeente hardinxveld-Giessendam kan geen verklaring geven voor de stijging. Wel zegt hij dat het Sociaal Team het de afgelopen jaren drukker heeft gekregen met zaken rondom echtscheidingen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!