Poster van de film De Brief voor Sinterklaas die deels in Leerdam is opgenomen.
Volledig scherm
Poster van de film De Brief voor Sinterklaas die deels in Leerdam is opgenomen. © Paradiso Films

Feestelijke première vol bekende Nederlanders voor Leerdamse Sinterklaasfilm

De grotendeels in Leerdam opgenomen film De Brief van Sinterklaas beleeft zaterdag 5 oktober een feestelijke première bij Pathé Arena in Amsterdam. Daarbij is in elk geval een deel van de sterrencast aanwezig.

In de film van de Leerdamse filmproducent Lucio Messercola doen onder meer acteur Bram van der Vlugt, Lieke van Lexmond, Bo Burger, Pamela Teves en Edo Brunner mee.

Voor de feestelijke première met rode loper zijn ook andere bekende Nederlanders uitgenodigd. De Brief voor Sinterklaas gaat over de feestelijke aankomst van de Goedheiligman in Nederland, die overschaduwd dreigt te worden door een groot tekort aan Pieten. Sinterklaas schrijft daarom een auditie uit waarbij hij op zoek gaat naar nieuwe Pieten.

Pietendag

Quote

Leerdam maakte direct indruk op de crew

Filmproducent Lucio Messercola

Hoofdrolspeler Sem schrijft onmiddellijk een brief, omdat hij denkt als stoere Piet nooit meer lastig te worden gevallen door zijn pesters. Maar anderen hebben een gemeen plan om de pietendag te saboteren.

De film is deels opgenomen in Leerdam, de stad waar producent Messercola vandaan komt. ,,We hadden al gefilmd bij de intocht van afgelopen jaar. Leerdam maakte direct indruk op de crew’’, vertelde de producent. ,,De cameraman zei: waarom filmen we hier niet het hele verhaal?’’

Onder meer de Zuidwal was één van de filmlocaties. Op die plek werd eerder dit jaar de complete sinterklaasintocht nagespeeld. Tientallen Leerdammers spelen een figurantenrol in die scènes van het verhaal.
De film is vanaf 9 oktober in meer dan honderd bioscopen te zien in Nederland en België. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!