Volledig scherm
Een foto uit 1939 van de acrobatiekafdeling van gymnastiekvereniging OKK uit Hardinxveld-Giessendam. Die club bestaat al 100 jaar en viert dat met een foto-expositie en een reünie. © OKK Hardinxveld-Giessendam

Expo en reünie sluiten jubileumjaar Hardinxveldse gymnastiekvereniging OKK af

Wie is er niet groot mee geworden? De beroemde zin uit de commercials van Calvé-pindakaas zou zomaar ook van toepassing kunnen zijn op de honderd jaar oude gymnastiekvereniging OKK uit Hardinxveld-Giessendam; op de ijsvereniging na de grootste club van het dorp. En de oudste. 

Wie zelf geen lid van de vereniging is (geweest) , kent vast wel iemand die dat wel is (geweest). Het afgelopen jaar stond het jubileum al bol van de activiteiten: met een heus NK, een gymnastische theatervoorstelling en vanaf volgende week ook met een foto-expositie in museum De Koperen Knop.

De tentoonstelling OKK 100 jaar Springlevend, die de de complete clubhistorie laat zien, wordt zaterdag 28 september om 15.00 uur officieel geopend door sportcommentator en voormalig turncoach Hans van Zetten. Hij versloeg tijdens de Olympische Zomerspelen 2012 de gouden turnwedstrijd aan de rekstok van Epke Zonderland. (‘Hij staat! Ik sta! Ik ga helemaal uit m’n dak!’).

Voor leden en oud-leden is zaterdag 5 oktober een reünie, de laatste activiteit rond het 100-jarig bestaan. Zo staan er 37 jubilarissen centraal, is er een OKK-quiz, kunnen echtparen van de club in het fotohoekje opnieuw met sluier en hoge hoed ‘trouwen’ en is er karaoke. De reünie in het clubgebouw is gratis te bezoeken, maar vooraf inschrijven is wenselijk via aja_boon@hotmail.com of martgon@planet.nl. Aanvang: 15.00 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld en omstreken? Schrijf je hier in!