De oversteekplaats bij basisschool De Rank op de Blommendaal in Meerkerk wordt aangepast.
Volledig scherm
De oversteekplaats bij basisschool De Rank op de Blommendaal in Meerkerk wordt aangepast. © Gemeente Vijfheerenlanden

Ergernis over ouders die auto fout parkeren bij de basisschool

Automobilisten die hun wagen fout parkeren bij het naar school brengen of van school halen van hun kinderen, zijn omwonenden van basisschool De Rank in Meerkerk en doorn in het oog. 

Zij klaagden erover bij de gemeente Vijfheerenlanden. Die heeft nu, zo schrijft de gemeente op Facebook, besloten de oversteekplaats nabij de school zo aan te passen, dat het voor ouders lastiger wordt om de auto verkeerd neer te zetten. ,,Zo worden de klachten verholpen.’’ 

Het oversteekpunt wordt aangepakt tijdens de voorjaarsvakantieweek van 24 tot en met 28 februari. De inrichting gaat niet alleen op de schop, ook de omgeving wordt aangepast. De hoge beplanting wordt verwijderd en er komen lagere planten voor in de plaats, zodat kinderen bij het zebrapad beter zichtbaar zijn.

Afgelopen zomer vroeg Vijfheerenlanden inwoners welke verkeersplekken zij graag aangepast willen zien in de gemeente. Toen kwam de Blommendaal in Meerkerk ook al in beeld als aandachtspunt.

  1. Die ‘dommenee’ van de Bethelkerk in Werkendam moet worden aangepakt
    PREMIUM
    COLUMN

    Die ‘dommenee’ van de Bethelkerk in Werkendam moet worden aangepakt

    Terecht stelt de overheid strenge straffen in het vooruitzicht voor diegenen die de anti-coronaregels aan hun laars lappen. Ook op het verspreiden van nepnieuws zijn zware sancties beloofd. Maar waarom heeft nog niemand die ‘dommenee’ van de Bethelkerk in Werkendam aangepakt? ‘Lieve kinderen uit de Bethelkerk’, zo begint hij een brief aan zijn kudde gelovigen. Wat leuk, een dominee die zich rechtstreeks richt tot de jeugd!