Bedrijfsleider Saskia van Diemen tussen de stapels spullen in de Gorcumse kringloopwinkel. Er wordt steeds meer naar hun locatie gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Saskia van Diemen tussen de stapels spullen in de Gorcumse kringloopwinkel. Er wordt steeds meer naar hun locatie gebracht. © Cor de Kock

Enorme drukte bij de kringloop in Gorinchem: ‘Door corona horen we de meest schrijnende verhalen’

Ze stapelen inmiddels met de stoelen en de krukjes, in de Gorcumse kringloopwinkel. Zo ongelofelijk veel komt er bij de vrijwilligersorganisatie binnen. En hoewel ze nu niets mogen verkopen, zijn ze bijna de enige tweedehandswinkel in de regio die nog wél spullen aanneemt. ,,We hadden nooit gedacht zo’n rol in deze crisis te krijgen.”

 1. Neeeeee, geen piepschuim! Afvalcoach gluurt straks in de pmd-container om je beter te laten scheiden
  PREMIUM

  Neeeeee, geen piepschuim! Afvalcoach gluurt straks in de pmd-container om je beter te laten scheiden

  Vuilnismannen en -vrouwen gluren vanaf maandag steekproefsgewijs in de containers voor plastic afval, metalen en drankkartons. Zit er misplaatst afval in, dan krijg je een vriendelijk briefje en een gesprek. Vier maanden lang wil vuilophaler Waardlanden dat volhouden. Niet om te pesten, maar als we het allemaal goed doen, scheelt dat volgens de vuilophaler 150.000 euro. En een hoop onnodige vuilverbranding.
 1. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje

 2. Maatregelen na geweldsincident in Klokgebouw Eindhoven: 'Hoop dat dit niet nog een keer gebeurt'
  Play

  Maatrege­len na geweldsin­ci­dent in Klokgebouw Eindhoven: 'Hoop dat dit niet nog een keer gebeurt'