Spanning en een laatste uitleg voorafgaand aan het eerste examen.
Volledig scherm
Spanning en een laatste uitleg voorafgaand aan het eerste examen. © Ricardo Smit

Eindexamen op afstand in de Gorcumse Evenementenhal

Daar zit je dan, achter je tafeltje op 1,5 meter afstand van je klasgenoten in de Evenementenhal Gorinchem. Het is de plek waar examenleerlingen van Gymnasium Camphusianum en het Fortes Lyceum zich deze maand buigen over allerlei opgaven. Op de drukste examendagen zijn er 232 leerlingen tegelijk in de hal aanwezig, verdeeld over meerdere zalen.

 1. Directeur Anja Blonk verlaat het Beatrix, het ziekenhuis dat het beste was van ons land én op slot ging door corona
  PREMIUM

  Directeur Anja Blonk verlaat het Beatrix, het ziekenhuis dat het beste was van ons land én op slot ging door corona

  Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis, vertrekt. Ze wordt de financiële topvrouw in het de Raad van Toezicht van het Zaans Medisch Centrum. Ruim vijf jaar werkte ze in het Gorcums ziekenhuis dat in die periode meerdere malen landelijk aandacht trok. Als nummer 1 in de Ziekenhuis Top 100 én als het ziekenhuis dat ‘op slot’ ging nadat een patiënt besmet bleek met het coronavirus.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’
  PREMIUM

  Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’

  ,,Mensen zijn klaar met alle coronamaatregelen. Hopelijk nemen ze dit voor lief.” René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman uit Noordeloos dubt nog over de uitvoering van het nieuwe beleid dat mogelijk vanaf 25 september gaat gelden voor horecabezoek. De verplichte coronapas. ,,We willen alles doen om mensen naar binnen te laten gaan, maar het is wel een gedoe wat we op ons bordje krijgen.”