Marjo Kop van de weidevogelwerkgroep van Altenatuur en Meeuwis Millenaar van ANlB West-Brabant bij een kievitsnest op het land van Millenaar. Enkele kieviten krijgen een zendertje op hun rug voor een onderzoek van de Universiteit Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjo Kop van de weidevogelwerkgroep van Altenatuur en Meeuwis Millenaar van ANlB West-Brabant bij een kievitsnest op het land van Millenaar. Enkele kieviten krijgen een zendertje op hun rug voor een onderzoek van de Universiteit Wageningen. © Cor de Kock

Een kievit met een rugzakje; vogels in Altena 'gezenderd’ voor behoud van de soort

Zeven kieviten in Altena vliegen binnenkort rond met een ieniemini rugzakje op hun rug. Daarin  zit een zendertje dat gegevens doorzendt voor onderzoek van de Universiteit Wageningen. De studie is gericht op het behoud van de kievit, want het gaat niet goed met het vogeltje in Nederland.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Pauline zorgt voor Peter die slecht uit de voeten kan en neemt zodra het kan een verfrissende duik in de Linge
  PREMIUM
  de ontmoeting

  Pauline zorgt voor Peter die slecht uit de voeten kan en neemt zodra het kan een verfrissen­de duik in de Linge

  Het is alweer zeven weken geleden dat Aspernaar Peter van der Neut tijdens een ongeluk z’n bovenbeen brak. Inmiddels zit hij met een groot litteken op z’n bovenbeen - en een plaat metaal dat z’n bot bij elkaar houdt - te wachten tot hij weer uit de voeten kan. Deze middag heeft hij geluk, want hij mag wat uurtjes in de schaduw van het Heukelumse huis van Pauline Vrij verkeren.