Cor de Kock
Volledig scherm
© Cor de Kock

Een heel bijzonder uitzicht vanaf de hoofdtribune van voetbalclub Wilhelmina’26

Het uitzicht vanaf de hoofdtribune van voetbalvereniging Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg is deze dagen wel heel bijzonder. Het veld is verzwolgen door het water van de Afgedamde Maas. Iets waar ze bij de club niet van opkijken, want tijdens het hoogwaterseizoen in de winter gebeurt dit vaker. Dat het complex midden in de zomer blank staat, is uitzonderlijk.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Waterschap laat dijken bewaken, regiobewoners genieten van hoogwater in de rivier
  PREMIUM

  Waterschap laat dijken bewaken, regiobewo­ners genieten van hoogwater in de rivier

  Het water in de rivieren in de regio blijft nog steeds stijgen. Het hoogwater bereikt vandaag of morgen zijn hoogste punt, afhankelijk van de rivier waardoor het stroomt. Reden voor Waterschap Rivierenland om ook nog vandaag in het Land van Altena uit voorzorg de dijken te bewaken. Langs de Waal zijn geen dijkbewakers actief. Al houden regiobewoners zelf ook het hoogwater - uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar - nauwlettend in de gaten, vooral uit nieuwsgierigheid.