Feestpaleis De Drie Vuisten beschikt volgens de gemeente niet over de juiste papieren om biertjes te tappen (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Feestpaleis De Drie Vuisten beschikt volgens de gemeente niet over de juiste papieren om biertjes te tappen (foto ter illustratie). © ANP XTRA

Dreigende sluiting voor Gorcums Feestpaleis De Drie Vuisten

Feestpaleis De Drie Vuisten in Gorinchem moet waarschijnlijk de deuren sluiten. De horecagelegenheid aan de Parallelweg beschikt volgens de gemeente niet over de benodigde exploitatie- en drank- en horecavergunningen.

Dat is duidelijk geworden tijdens een controle door ambtenaren van de gemeente Gorinchem en de Belastingdienst. Deze vond zaterdagavond plaats. Toen werd ook duidelijk dat het onderkomen van De Drie Vuisten zonder de benodigde papieren is gebouwd.

Burgemeester Reinie Melissant sprak maandag met exploitanten van De Drie Vuisten over de overtredingen. In dat gesprek heeft ze laten weten dat zowel het college als burgemeester van plan zijn handhavend op te treden. Dat betekent dat de loods waarin het feestpaleis zit, moet worden gesloopt en dat er niet langer horeca-activiteiten mogen plaatsvinden in het gebouw.

,,Betrokkenen hebben veertien dagen de tijd om te reageren op het voornemen om te gaan handhaven’’, licht Melissant toe. ,,Deze controle maakt deel uit van ons nieuwe handhavings- en toezichtsbeleid. Er gaan meer controles volgen in de stad.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!