Een Apache scheert tijdens een oefenvlucht langs de tuin van boswachter Bart Pörtzgen.
Volledig scherm
Een Apache scheert tijdens een oefenvlucht langs de tuin van boswachter Bart Pörtzgen. © Bart Pörtzgen

Dochter Brabantse boswachter vindt heli die langs tuin scheert helemaal niets: ‘Wij wonen hier ja!’

De gemeente Altena behoort tot het laagvliegoefengebied van het Defensie Helikopter Commando. Vrijdag vlogen een Apache en een Chinook pal langs de tuin van boswachter Bart Pörtzgen. Zijn dochter kon het niet waarderen en liet dat duidelijk horen. 

Een Apache van het Defensie Helikopter Commando scheerde vrijdag pal langs de tuin van boswachter Bart Pörtzgen. ,,Imposant, zo dichtbij’’, zegt hij zelf in een reactie bij de video die hij van de vlucht maakte. Maar zijn dochter denkt er anders over, zo blijkt uit haar commentaar.

‘Wij wonen hier!’ 

‘Hallo, wij wonen hier ja! roept ze tegen de heli, terwijl Pörtzgen het gevaarte filmt. Kort daarvoor was al een Chinook - een transporthelikopter met dubbele rotors -  op enkele meters afstand gepasseerd. Dat zorgde voor trillende ramen in huize Pörtzgen. En hij is niet de enige bij wie de ramen in de sponningen stonden te  trillen, zo blijkt uit de reacties. 

Het Defensie Helicopter Commando oefent regelmatig in de regio Altena. In sommige gevallen worden er manschappen en materieel aan de grond gezet. Een paar jaar geleden kwam de Koninklijke Luchtmacht tijdens de Feestweek met een Apache naar Andel. Zo konden inwoners van de regio de heli van heel dichtbij bekijken en met de bemanning van het toestel praten.