Volledig scherm
Kinderen spelen met zand op het GeoFort in Herwijnen. © Ricardo Smit

Dit is er in de regio te doen tijdens de zomervakantie

Een dagje niets te doen tijdens de zomervakantie? Vervelen hoeft niet: in de regio worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je zelf een vulkaan bouwen in het GeoFort, leren hoe je een soldaat wordt bij Slot Loevestein of een puzzeltocht door het centrum van Gorinchem lopen.

Slot Loevestein

Bij Slot Loevestein wordt deze zomer bijna ieder weekend een speciale activiteit georganiseerd. Bijvoorbeeld een middeleeuws kampement of een Soldatenschool. Doordeweeks krijgen kinderen geen gewoon toegangskaartje van het Slot, maar een sleutel waarmee geheimen ontdekt kunnen worden. De sleutel bevat een chip die interactieve presentaties ontgrendelt en kamers opent. Het gehele zomerprogramma van Slot Loevestein is hier te vinden.

Timmerdorp

Ook dit jaar kunnen kinderen vanaf 5 jaar meedoen met het Timmerdorp in Gorinchem. Vijf dagen lang werken ze met een groep van zo’n vijftien tot twintig kinderen aan hun bouwwerken. Dit jaar vindt het Timmerdorp plaats van 26 tot en met 30 augustus. Inschrijven kan hier.

Volledig scherm
Het Timmerdorp in 2018. © Cor de Kock

Zomerpaspoort

Wat er allemaal in Gorinchem te doen is, vind je terug in het Zomerpaspoort. Verschillende basisscholen hebben het paspoort al uitgedeeld aan de kinderen, maar wie hem nog niet heeft kan hem hier vinden. In het paspoort staan per week de activiteiten vermeld en hoe je je daarvoor kunt aanmelden. Een greep uit het aanbod: een waterballet met de brandweerslangen van de jeugdbrandweer, een FIFA-toernooi of een puzzeltocht dwars door de geschiedenis van de vestingstad.

GeoFort

Op het eiland van GeoFort in Herwijnen is binnen en buiten van alles te beleven. In de zomervakantie is er bijvoorbeeld een Minecraftspeurtocht, kunnen kinderen een vulkaan maken met een 3D-printer of een bouwwerk maken van bamboe en elastiekjes. Daarnaast zijn de waterspeelplaats en de vleermuisspeeltuin ideaal voor een zomerse dag. Data en tijden staan in de agenda van GeoFort.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!