Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Discussie: tot hoe laat mag er straks worden gestapt in West Betuwe?

Hoe laat mogen horecagelegenheden in West Betuwe sluiten? Het voorstel van het college om zaken tot 03.00 uur open te houden op vrijdag- en zaterdagavonden veroorzaakt veel discussie in de gemeenteraad. 

Eerder had de branchevereniging Nederland gepleit voor dat tijdstip. Het college wil dat verzoek nu honoreren. De raadspartijen, die op 19 februari moeten beslissen over de kwestie, zijn onderling erg verdeeld. Ook de coalitiepartijen zijn het niet allemaal met elkaar eens. 

Zo wil Dorpsbelangen de vrije sluitingstijd die Geldermalsen als afzonderlijke gemeente al hanteerde waarborgen en wil ChristenUnie 01.00 uur handhaven, in ieder geval voor Neerijnen. De sluitingstijden maken deel uit van de gemeenteregels; de algemene plaatselijke verordening.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).