Volledig scherm
© Ricaro Smit

Deze evenementen in de regio gaan niet door

Nu het kabinet heeft besloten dat alle samenkomsten tot 1 juni niet door mogen gaan, worden er een heleboel evenementen afgelast. Hieronder zie je welke precies.

Koningsdag en evenementen Bevrijdingsdag

Koningsdag en alle evenementen rondom Bevrijdingsdag gaan niet door. Alle activiteiten rond 75 jaar vrijheid tussen 23 april tot en met 7 mei zijn ook afgelast. 

Paasmarkt in Gorinchem

De Paasmarkt van 13 april in Gorinchem kan vanwege de aangescherpte maatregels niet doorgaan.

Jazzfestival

Voor het eerst in 48 jaar heeft de organisatie van Jazzfestival Gorinchem, dat zou plaatsvinden van 17 tot 19 april, de beslissing moeten nemen om het evenement te annuleren. ,,Vanwege de corona-epidemie zijn de risico’s voor bezoekers, bandleden en de vele medewerkers te groot”, laat de organisatie weten. De 48e editie van het Gorcumse festival schuift een jaar op, naar het weekend van 23 tot 25 april 2021.

Pasar Malam in Gorinchem

In overleg met de gemeente Gorinchem en de Indische vereniging was eerder al besloten om de Pasar Malam in Gorinchem van 7 tot en met 10 mei niet door te laten gaan vanwege het coronavirus. Wel wordt er nog gekeken naar een eventueel later moment om het evenement te houden. Op deze website word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Feestweek in Hardinxveld-Giessendam

Van 24 april tot en met 2 mei zou de Feestweek in Hardinxveld-Giessendam zijn. Het is een enorme teleurstelling dat het niet door kan gaan, laat de organisatie weten. ‘Maar natuurlijk is niets belangrijker dan de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers.’ De betaling van de kaartjes wordt automatisch teruggestort en de kaarten die fysiek zijn gekocht, kunnen worden ingeleverd zodra de horeca weer open mag.

Het artikel gaat verder onder de facebookpost.

Onthulling monument Merwedegijzelaars

De drie monumenten ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars zouden op zaterdag 16 mei onthuld worden. Exact 76 jaar na de razzia waarbij honderden veelal jonge mannen uit Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam door de Duitsers werden opgepakt.

Open Havendag Gorinchem

Op zaterdag 16 mei gaat de Open Havendag in Gorinchem ook niet door. Ieder jaar wordt er tijdens dit evenement is rondom de Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort van alles te doen. Waaronder de Drakenbootraces die ook gecanceld zijn.

Gorcum Dance Event 

De organisatie had hun nieuwe dance-evenement nog wel verzet vanwege het coronavirus, maar ook op de nieuwe datum (22 mei) kan het feestje niet doorgaan vanwege de maatregelen. Of er weer een nieuwe datum komt, is nog niet bekend. 

Havendagen Werkendam

De Werkendamse havendagen op 3 en 4 juli zijn gecanceld en doorgeschoven naar 2021. Dat werd al eerder bekend. Dat is een grote domper voor de Commissie Havendagen, maar ook voor de bedrijven en bezoekers.

Glassdance en Glassrock

Ook de Leerdamse evenementen Glassdance en Glassrock - die op 19 en 20 juni zouden plaatsvinden - gaan vooralsnog niet door. ‘Wegens het afgelasten van alle evenementen tot 1 juni is er voor ons geen mogelijkheid de festivals te organiseren zoals wij dat voor ogen hebben’, laat de organisatie weten op Facebook. Er wordt gekeken naar alternatieve data later in het jaar. 

Glasstadmars

En ook de Glasstadmars in Leerdam gaat dit jaar niet door. 

Het artikel gaat verder onder de facebookpost.

Polderbazenparty

De Oranjevereniging in Lexmond cancelt behalve Koningsdag ook de Polderbazenparty. Voor Koningsdag komt er mogelijk een kleinschalig alternatief in de zomer, zegt de vereniging op Facebook. ‘Ook in Lexmond wordt het een beetje saai de komende tijd. Maar als we die tijd gezond doorkomen, dan hebben straks echt wat te vieren!’

Aanvullingen? Mail naar rl.redactie@ad.nl