Marjan de Ridder- de Ruiter uit Gorinchem is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Reinie Melissant kwam haar het heuglijke nieuws vertellen vanaf de oude stoomspuit.
Volledig scherm
Marjan de Ridder- de Ruiter uit Gorinchem is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Reinie Melissant kwam haar het heuglijke nieuws vertellen vanaf de oude stoomspuit. © Cor de Kock

Deze 46 mensen uit Rivierenland hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen

LINTJESREGEN 2021Het heeft Zijne Majesteit de koning behaagd om 44 inwoners van de Rivierenland tijdens de lintjesregen van 2021 te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast is deze regio vanaf vandaag ook twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Bekijk hieronder welke mensen een koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?