Volledig scherm
André van Duin en Janny van der Heijden. © RJRFotografie.nl

Denkend aan Holland vaart over Linge en Korne

Liefst 1,4 miljoen mensen keken vorige week naar de eerste aflevering van de tv-serie Denkend aan Holland van André van Duin en Janny van der Heijden. Maandagavond is aflevering 2: het populaire duo vaart over de Linge en de Korne.

De tv-serie van Max kan een impuls betekenen voor het toerisme in Rivierenland. Er zijn onder meer opnames gemaakt bij de scheve toren van Acquoy, aan de voet daarvan ligt opmerkelijk genoeg domineesvrouw Pisa begraven.

Naast een kijkje in glasstad Leerdam is ook een bezoek gebracht aan Oranjestad Buren, dat gelegen is aan de Korne. De serie is gemaakt met als doel om de tv-kijkers te wijzen op de mooie kanten van Nederland.

De uitzending op NPO1 begint maandagavond om 22.15 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.