Volledig scherm
Johan Weekamp (CEO Weekamp Deuren) en Victor Aquina (CEO Deli Home) poseren samen na de ondertekening. © Deli Home

Deli Home Gorinchem neemt deurenfabrikant Weekamp over

Deli Home in Gorinchem neemt Weekamp Deuren uit Dedemsvaart over. ,,De activiteiten van Deli Home en Weekamp sluiten naadloos op elkaar aan’’, zo meldt het bedrijf. Deli Home brengt ook al woonproducten van onder meer de merken Bruynzeel, CanDo en Lundia op de markt.

Beide bedrijven hadden eerder al overeenstemming bereikt over de overname, maar moesten formeel toestemming krijgen van de Autoriteit Consument en Markt. Die is inmiddels akkoord.

Het assortiment van Weekamp bestaat onder meer uit voordeuren, achter- en terrasdeuren, garagedeuren, binnendeuren en toebehoren. Het bedrijf heeft eigen productiefaciliteiten in Tsjechië en Indonesië, waardoor het maatwerk kan leveren. In dit opzicht vullen Deli Home en Weekamp elkaar aan. 

Logische stap

Deli Home noemt de overname van Weekamp ‘een logische stap die past binnen de strategie van internationalisering, schaalvergroting, maatwerkoplossingen en vergroten van het aandeel eigen productie’. Door de overname ontstaat er een deurenproducent en -distributeur met bijna duizend medewerkers. De omzet ligt op ruim honderd miljoen euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!