Volledig scherm
De Laak in Lexmond gaat op de schop. © Google Streetview

De Laak in Lexmond gaat op de schop: weg twee maanden dicht

De Laak in Lexmond is twee maanden afgesloten voor een grote onderhoudsbeurt. De werkzaamheden vinden plaats tussen de kruising met de Nieuwe Rijksweg en de Kortenhoevenseweg.

Volgens de gemeente Vijfheerenlanden moet het deel op de schop voor een stevigere fundering. ,,De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van de bestaande fundering (zand) onder de rijweg door een gebroken puinfundering.''

De werkzaamheden worden verdeeld in meerdere fasen en zullen in totaal ongeveer twee maanden gaan duren. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden beginnen op 30 september.

Voor omwonenden en geïnteresseerden wordt er een inloopavond gehouden waarbij meer informatie zal worden gedeeld, meldt de gemeente Vijfheerenlanden op haar website.

Inloop

Die inloopavond is morgenavond bij de firma Van Reeuwijk aan de Nieuwe Rijksweg 40 in Lexmond. Geïnteresseerden zijn er welkom tussen 19.00 en 20.30 uur. Tijdens de inloopavond zijn er ook technische tekeningen te bekijken die laten zien wat er gaat gebeuren aan de weg en waar de werkzaamheden precies zijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Lexmond en omstreken? Schrijf je hier in!