Volledig scherm
Homohaat op bushokjes in Gorinchem begin dit jaar. © Politie Lek en Merwede

D66 vreest dat Gorinchem steeds intoleranter wordt

Gorinchem lijkt steeds minder tolerant te worden. De fractie van D66 maakt zich serieus zorgen over toenemende intolerantie in Gorinchem. ,,We krijgen vaker signalen’’, stelt fractievoorzitter Ilhan Tekir. 

Hij wil van burgemeester en wethouders weten of zij die ervaring met hem delen. ,,Gorinchem heeft als allereerste stad van tolerantie een primeur. Daarop zijn we met zijn allen trots. Maar die trots wordt steeds vaker overschaduwd.

Hoofddoek

Als voorbeeld noemt hij het weigeren van stagiaires door een scholenstichting omdat deze een hoofddoek dragen. ,,Bij ons zijn twee gevallen bekend van meisjes die daarom niet welkom waren op een school’’, licht Tekir desgevraagd toe. 

,,Maar denk ook aan bijvoorbeeld het bekladden van bushokjes met anti-homoteksten, wat eerder dit jaar in Gorinchem gebeurde.’’ Volgens hem kan antidiscriminatiebureau Radar ook nog voorbeelden geven, omdat het meldingen vanuit Gorinchem binnenkrijgt.

Hij hoopt dat burgemeester en wethouders op zijn minst met D66 en de andere raadsfracties hierover in gesprek wil. ,,Bij voorkeur met meer maatschappelijke partners erbij’’, aldus Tekir. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!