Brasserie Boven de Rivieren in Sleeuwijk heeft minder tafels staan om de zaak draaiende te kunnen houden met een klein personeelsbestand.
Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie Boven de Rivieren in Sleeuwijk heeft minder tafels staan om de zaak draaiende te kunnen houden met een klein personeelsbestand. © Ricardo Smit

Creativiteit horeca-ondernemers tot uiterste getest vanwege personeelstekort: ‘Dan maar dicht’

Minder tafels in de zaak, een uur eerder sluiten, vaste dagen dicht; de creativiteit van ondernemers wordt tot het uiterste getest nu de horeca met een groot personeelsgebrek kampt. In het uiterste geval gaat de zaak zelfs een paar weken op slot, midden in de zomerperiode. ,,Dit hebben we nog nooit gedaan, maar het geeft wel rust.”

  1. Vacature voor dump detective: ‘Wie wil er trots zijn op het beroep van vuilniswroeter?’
    PREMIUM

    Vacature voor dump detective: ‘Wie wil er trots zijn op het beroep van vuilnis­wroe­ter?’

    De diftar komt eraan! Dat is ambtelijke taal voor dif-ferentiatie in de tar-ieven: je betaalt meer heffing naarmate je meer restafval in een speciale container deponeert. Daarvoor krijgt elk huishouden een pasje. Elk gebruik daarvan betekent dokken. Kassa voor Waardlanden! Die daarom de openingen van de afvalcontainers dan ook heeft verkleind. Welja, dat kan er ook nog bij in crisistijd met stijgende energiekosten en huishoudlasten.