Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwkomer Jordie van der Laan toonde tegen Jong FC Den Bosch al zijn meerwaarde voor Kozakken Boys. © foto ricardo smit

Contouren bij Kozakken Boys worden al zichtbaar

SportDankzij een prima laatste half uur was tweededivisionist Kozakken Boys afgelopen zaterdag met 3-1 te sterk voor Jong FC Den Bosch. Het experiment met een andere speelwijze maakte veel duidelijk.

Kozakken Boys’ technisch directeur Kees Spaan stelde voor dit seizoen een selectie samen waarmee hij oefenmeester Rick Adjei de mogelijkheid biedt met vleugelaanvallers te spelen. Tegen Jong FC Den Bosch experimenteerde de nieuwe trainer, evenals in een midweeks onderling oefenduel, met een tweespitsensysteem. Afgaand op de ontmoeting tegen de jeugdige Bosschenaren mag dat probeersel naar de prullenmand.

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.