Volledig scherm
PREMIUM
Hans Oosters was actief als dijkgraaf. © Pim Mul

Commissaris van de Koning gaat in gloednieuw stukje Utrecht wonen: ‘Meteen verliefd op Ameide’

De nieuwe commissaris van de Koning van Utrecht koos als woonplaats uitgerekend dat stukje van de provincie dat helemaal niet bij Utrecht wil horen. ‘We waren meteen verliefd op Ameide’.

Amper een paar dagen actief als de nieuwe commissaris van de Koning in Utrecht en Hans Oosters viel meteen met zijn neus in de boter. ,,Ik mocht prinses Beatrix ontvangen in Nieuwegein. Zij opende de derde kolk van de Prinses Beatrixsluis.’’ Niet gek, voor een eerste week. ,,Een groot voorrecht natuurlijk, dat zij de sluis bezocht die haar naam draagt. En voor mij een fantastisch begin van mijn nieuwe functie natuurlijk.’’

Hans Oosters (Gouda, 1962) is al jaren bestuurlijk actief. Hij begon als gemeenteraadslid (PvdA), werd toen burgemeester van Bergambacht en later Ouderkerk. Van 2005 tot enkele dagen geleden was hij dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Op 1 februari werd hij geïnstalleerd als commissaris van de Koning.

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).