Volledig scherm
Maken Gorcumers gebruik van het cultuuraanbod in de stad? Dat wil ChristenUnie/SGP graag weten. © Cor de Kock

ChristenUnie/SGP is op zoek naar het cultuurgevoel van de Gorcumers

Een avondje uit in een van de Gorcumse theaters, lekker een boek lenen bij de bibliotheek, dwalen door de zalen van het Gorcums Museum of musiceren bij een van de Gorcumse muziekverenigingen. De fractie van de ChristenUnie/SGP wil graag weten of en hoe de Gorcumers gebruik maken van het cultuuraanbod in de stad.

,,We hebben een enquête gemaakt die inzicht moet geven wat bewoners van het huidige aanbod van culturele activiteiten vinden’’, zegt fractievoorzitter Marjo Molengraaf. ,,Volgende maand moeten we een besluit nemen over de cultuurvisie van het college. En omdat voor ons nog steeds niet echt duidelijk is hoe bewoners over investeren in cultuur denken, gaan we zelf de boer op.’’

Grip

Die cultuurvisie staat donderdagavond  17 oktober ook op de agenda: raadsleden bespreken deze met elkaar en de wethouder. Ondertussen probeert ChristenUnie/SGP met de enquête op haar website grip te krijgen op het cultuurgevoel in de stad.

De fractie vraagt ook naar het persoonlijk uitgavepatroon, al is de vragenlijst wel anoniem. Ze wil bovendien weten hoeveel procent van het gemeentelijk budget - totaal 128 miljoen euro - er jaarlijks aan cultuur mag worden besteed. Die keuze is overigens beperkt tot maximaal tien procent. Wie geen idee heeft, kan dat ook aangeven. Maar concludeert dan gelijk ook: ‘Als het maar geen verhoging van lokale belastingen tot gevolg heeft’.

ChristenUnie/SGP is geen voorstander van investeren in stenen, zo liet de fractie deze zomer nog tijdens de begrotingsbehandeling weten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!