Margreeth de Bruijn-Marchand (links) en Monique Branderhorst-Spek.
Volledig scherm
Margreeth de Bruijn-Marchand (links) en Monique Branderhorst-Spek. © Ricardo Smit

Christelijke middelbare scholen in de regio gaan intensiever samenwerken: ‘Niet allemaal het wiel uitvinden’

De Algemeen Ondersteunende Dienst (AOD) van de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs voor de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (CVO-AV) uit Gorinchem verandert niet alleen van directeur, maar ook van koers. Daarbij wordt de samenwerking tussen de scholen onderling versterkt.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Directeur Anja Blonk verlaat het Beatrix, het ziekenhuis dat het beste was van ons land én op slot ging door corona
  PREMIUM

  Directeur Anja Blonk verlaat het Beatrix, het ziekenhuis dat het beste was van ons land én op slot ging door corona

  Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis, vertrekt. Ze wordt de financiële topvrouw in het de Raad van Toezicht van het Zaans Medisch Centrum. Ruim vijf jaar werkte ze in het Gorcums ziekenhuis dat in die periode meerdere malen landelijk aandacht trok. Als nummer 1 in de Ziekenhuis Top 100 én als het ziekenhuis dat ‘op slot’ ging nadat een patiënt besmet bleek met het coronavirus.