Volledig scherm
Voor de aanleg van een nieuwe duiker is de Borcharenweg dicht © Cor de Kock

Chaotische toestanden blijven uit tijdens werk aan nieuwe duiker in Werkendam

Er zit een enorm gapend gat in de Borcharenweg in Werkendam. Voor de aanleg van een nieuwe duiker is de weg dicht. De verwachte verkeerschaos in het dorp blijft vooralsnog uit. ,,Chaotische toestanden en verkeersopstoppingen zijn niet aan de orde’’, zegt een woordvoerster van de gemeente Altena.

Het CDA sprak in april in deze krant dat het in Werkendam een chaos zou worden als de Borcharenweg dicht is in verband met de plaatsing van een nieuwe duiker. ,,Dan komt al het verkeer via de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Bandijk Werkendam binnen. Dan heb je het over 7000 extra vervoersbewegingen per dag’’, aldus raadslid Gerard Paans toentertijd. 

Hij pleitte ervoor de werkzaamheden uit te stellen tot de zomer, omdat het dan vanwege de grote vakantie sowieso minder druk is op de weg. De gemeente had juist met Waterschap Rivierenland afgesproken de werkzaamheden in mei uit te voeren, zodat de duiker ín de zomervakantie in gebruik kan worden genomen, precies de periode waarin er in Nederland geregeld hoosbuien zijn.

Meer begrip

De gemeente beloofde wel de verkeerssituatie goed in de peiling te houden. ,,Verkeersregelaars zijn de eerste dag uitgescholden, maar het ziet er naar uit dat er meer begrip is. Bovendien hebben we nauw overleg met omwonenden en gaan we geregeld ter plekke om de verkeerssituatie te bekijken.’’

Ook het CDA ziet dat de chaos uitblijft. ,,Gelukkig wordt de vinger aan de pols gehouden’’, zegt Paans. ,,Ik ben blij dat er goed naar onze zorgen is geluisterd.’’ Wel wil hij met de wethouder nog overleg over de Van Randwijklaan. Daar maken veel schoolgaande kinderen gebruik van.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!