Volledig scherm
Het plaatsen van een nieuwe duiker gaat ongeveer een maand duren. © Michiel Straub

CDA is verbolgen over aanpak Borcharenweg in Werkendam

De werkzaamheden aan de Borcharenweg in Werkendam worden toch niet uitgesteld tot de zomervakantie. Het CDA in Altena is teleurgesteld. ,,Niet netjes en zeer irritant’’, zegt raadslid Gerard Paans.

Die pleitte onlangs in deze krant voor uitstel van het plaatsen van een nieuwe duiker. Volgens de partij wordt het een verkeerschaos in het centrum als de Borcharenweg halverwege mei voor een maand wordt afgesloten voor al het verkeer. Dat moet dan omrijden en komt via de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Bandijk Werkendam in.

Volgens het CDA gaat dat om 7000 extra vervoersbewegingen per dag. De Bandijk maakt volgens Paans ook nog deel uit van de fietsroute naar school. Hij zag het uitstellen van de klus door waterschap Rivierenland daarom als mogelijke oplossing.

Maar dat uitstel komt er niet, blijkt na overleg tussen gemeente en waterschap. Het werk kan niet worden uitgesteld omdat de klus al is voorbereid en de aannemer zijn planning rond heeft.

Belangen

Paans baalt daarvan. ,,We zijn volksvertegenwoordigers en er is naar ons te weinig geluisterd. Ik heb de afgelopen tijd veel inwoners en ondernemers gesproken over de afsluiting. Ik vind dat er te weinig rekening is gehouden met de belangen van inwoners’’, aldus Paans, die had verwacht als grootste partij en nota bene bij zijn eigen CDA-wethouder wel iets voor elkaar te krijgen.

,,Het gaat weliswaar om een uitvoeringskwestie, waar de gemeenteraad eigenlijk geen bemoeienis mee heeft, maar laten ze het werk alsjeblieft voortvarend aanpakken, zodat de weg eerder open kan.’’ De afsluiting van de Borcharenweg is van 13 mei tot 12 juni.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!