De carnavalsoptocht in Gorinchem trok vooral veel bekijks op de Groenmarkt.
Volledig scherm
De carnavalsoptocht in Gorinchem trok vooral veel bekijks op de Groenmarkt. © Ricardo Smit

Carnaval vierende Blieken hossen door straten ondanks regen en wind

De Gorcumse carnavalsverenigingen hebben zich zaterdag van hun kleurrijke kant laten zien. Ondanks de wind en regen hosten zij door de straten van de binnenstad. 

De een na de andere carnavalsoptocht werd zaterdag afgelast. Maar niet in Bliekenstad. In de stoet die jaarlijks onder de vlag van Stichting Gorcums Carnaval wordt georganiseerd, rijden geen metershoge wagens mee die veel wind kunnen vangen. Het zijn vooral loopgroepen, die zich door wind en regen niet uit het veld lieten slaan.

Defilé

Burgemeester Reinie Melissant - verkleed als Jacoba van Beieren - nam het defilé af vanaf het podium op de Groenmarkt. Traditioneel ook een van de meest populaire locaties voor het publiek om naar de bonte stoet te kijken. Door het slechte weer was het op andere plekken langs de route aanzienlijk stiller.

Maar dat mocht de pret niet drukken voor de carnavalsvierders in Bliekenstad die dit jaar worden geregeerd door een prinses en haar Raad van Elf, die eveneens alleen uit louter vrouwen bestaat. De Blieken vieren tot en met dinsdag feest.