Een bestelbusje van hamburgerrestaurant Take A Burger is dinsdagavond van de Diefdijk geraakt in Leerdam.
Volledig scherm
Een bestelbusje van hamburgerrestaurant Take A Burger is dinsdagavond van de Diefdijk geraakt in Leerdam. © JS Multimedia

Busje van hamburgertent raakt van de weg in Leerdam

Een 23-jarige fastfoodbezorgster is dinsdagavond in Leerdam van de weg geraakt en kon daarna niet meer verder rijden. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

 1. College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekosten voor verenigingen vraagt om maatwerk’
  PREMIUM

  College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekos­ten voor verenigin­gen vraagt om maat­werk’

  Er moet een energienoodfonds komen voor buurthuizen, culturele- en sociale voorzieningen in Gorinchem. Dat wil althans een deel van de gemeenteraad daar. Burgemeester en wethouders zijn terughoudend. Ze willen clubs en verenigingen wel helpen, maar kiezen liever voor maatwerk dan meteen een grote pot met geld. De komende maanden moet er duidelijkheid komen over hoe de gemeente gaat helpen.
 2. Vacature voor dump detective: ‘Wie wil er trots zijn op het beroep van vuilniswroeter?’
  PREMIUM

  Vacature voor dump detective: ‘Wie wil er trots zijn op het beroep van vuilnis­wroe­ter?’

  De diftar komt eraan! Dat is ambtelijke taal voor dif-ferentiatie in de tar-ieven: je betaalt meer heffing naarmate je meer restafval in een speciale container deponeert. Daarvoor krijgt elk huishouden een pasje. Elk gebruik daarvan betekent dokken. Kassa voor Waardlanden! Die daarom de openingen van de afvalcontainers dan ook heeft verkleind. Welja, dat kan er ook nog bij in crisistijd met stijgende energiekosten en huishoudlasten.