WERKENDAM,- FILE OP DE BANDIJK NAAR DE BIESBOSCH.
FOTO COR DE KOCK
Volledig scherm
WERKENDAM,- FILE OP DE BANDIJK NAAR DE BIESBOSCH. FOTO COR DE KOCK © COR DE KOCK

Burgemeester trappen op rem tijdens drukke Hemelvaartsdag

BIESBOSCH WERKENDAM.
PONTVEER NAAR KOP VAN HET LAND ENORME DRUKTE.
FOTO COR DE KOCK
Volledig scherm
BIESBOSCH WERKENDAM. PONTVEER NAAR KOP VAN HET LAND ENORME DRUKTE. FOTO COR DE KOCK © COR DE KOCK

Door het lekkere weer op de vrije Hemelvaartsdag  trokken mensen er massaal op uit. Op sommige plekken was het daardoor véél te druk. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid trok 's middags al aan de noodrem en besloot de weg naar de Dordtse Merwelanden en de Loswalweg ter hoogte van camping Het Loze Vissertje af te sluiten. Bovendien werd aan het begin van de middag een dringende oproep gedaan niet naar de pont Kop van ‘t Land af te reizen. Op de pont waren veel te veel mensen dicht bij elkaar, volgens de veiligheidsregio.  Ook op andere plekken in de regio komen veel te veel mensen bij elkaar. 

Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden meldde in de loop van Hemelvaartsdag dat er op een aantal plaatsen in de gemeente al maatregelen werden genomen vanwege de drukte. ,,We moeten helaas Strand Middelwaard Vianen, strandjes langs A27 Vianen en diverse recreatieplekken langs Lek-, Linge- en Diefdijk afsluiten. Het is te druk. Afstand kan niet worden gehouden, om over verkeerssituatie nog maar te zwijgen.” 

Die drukte in de Biesbosch en de wegen er naar toe werd bevestigd door Jordy Boersma van de Werkendamse pont. ,,We kunnen maar een beperkt aantal mensen meenemen. We hadden al extra mensen ingezet om alles in goede banen te kunnen leiden, maar de mensen blijven maar komen.” De Veiligheidsregio drukte mensen in de loop van de middag verder op het hart: ‘Nog steeds geldt: vermijd drukte en afstand houden.’ 

Vorige maand werd de Baanhoekweg richting de Merwelanden vanwege de drukte ook al afgesloten voor recreanten. Ook toen was het een zonnige dag.

Afzetting van de Merwelanden op de Baanhoekweg in Dordrecht: het werd er te druk.
Volledig scherm
Afzetting van de Merwelanden op de Baanhoekweg in Dordrecht: het werd er te druk. © Peter Koster