Volledig scherm
Homohaat op bushokjes in Gorinchem © wijkagent_vdvelde

Burgemeester Reinie Melissant: Anti-homotekst in bushokje is verwerpelijk

De met een anti-homotekst bekladde bushokjes in Gorinchem zijn vanochtend direct in opdracht van de gemeente schoongemaakt. Dat zegt gemeentewoordvoerder Peter Leonhart. 

Op meerdere bushokjes in Gorinchem was de tekst: Homo's hebben een zieke geest, God een zoon die geneest’ gekalkt. De gemeente is niet de eigenaar van de bushokjes en daardoor eigenlijk niet verantwoordelijk voor het schoonmaken.

,,Maar in speciale gevallen kunnen we hier wel opdracht toe geven en dat hebben we nu gedaan. Deze aanstootgevende tekst wilden we direct weg hebben.’’

Kosten

De gemeente neemt de kwestie hoog op, zegt Leonhart. ,,We trekken hierin samen op met de politie. Zodra de daders bekend zijn, zullen wij de kosten op hen gaan verhalen.’’ Hoe hoog dat bedrag is, is nu nog niet bekend.

Burgemeester Reinie Melissant noemt de tekst ‘verwerpelijk’. Zij maakt zich extra zorgen, omdat er gebruik is gemaakt van een sjabloon. Of zoals haar woordvoerder Leonhart zegt: ,,Er is écht moeite gedaan om deze tekst neer te zetten. We roepen op om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!