Volledig scherm
In het pand op de Vissersdijk werden harddrugs gevonden (foto ter illustratie). © ANP

Burgemeester Melissant sluit drugspand op Vissersdijk Gorinchem

Een bewoner van een woning op de Vissersdijk in Gorinchem mag de komende drie maanden niet in zijn huis komen. Het pand is dinsdagmiddag op last van de burgemeester gesloten.

Reden voor die sluiting is dat de politie bij een inval op maandag 13 mei in het pand een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aantrof, evenals versnijdingsmiddel. Ook werd er contant geld gevonden. De bewoner van het huurpand werd bij die inval aangehouden.

Vierde keer

Het is de vierde keer dit jaar dat burgemeester Reinie Melissant een pand sluit op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Met deze maatregel wil ze een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn. Ook heeft sluiting tot doel ervoor te zorgen dat het pand niet langer bekend staat als drugsadres. 

Met de maatregel wil ze bovendien laten zien aan omwonenden dat de gemeente en politie klachten serieus nemen. De politie kwam dit adres ook op het spoor na klachten van omwonenden. Ook de eigenaar van de woning is de dupe van de maatregel: voor hem geldt eveneens dat hij gedurende drie maanden niet binnen mag.

Eerder dit jaar werden op de Schelluinsestraat en de Parallelweg panden gesloten. In november vorig jaar vond de eerste sluiting van een drugspand in Gorinchem plaats.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!