Volledig scherm
© Jeroen Verbueken/Fotoburo Busink

Boven-Hardinxveld ‘nuchter, maar hevig geschrokken’ na gewapende overval op supermarkt Hoogvliet

De politie is nog altijd op zoek naar de man die vrijdagavond een gewapende overval pleegde op de Hoogvliet in Boven-Hardinxveld. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor, nadat hij een kassière bedreigde met een mes. 

Bij supermarkt Hoogvliet in de Juliana van Stolbergstraat is het een zaterdag als altijd. Het is druk bij de kassa, de kibbeling bij de visboer vindt gretig aftrek en her en der staan groepjes bekenden met elkaar te praten. Hét onderwerp is natuurlijk de overval op de winkel vrijdagavond. Daarbij raakte niemand gewond, maar werd wel een geldbedrag meegenomen. Hoeveel is nog onduidelijk. 

De bedrijfsleider van de winkel wil deze zaterdag de pers niet te woord staan. Maar winkelend publiek weet dat het personeel ‘nuchter, maar ook hevig geschrokken’ is. Wie op het rooster stond, is er vandaag. De zaak moet doordraaien. ‘Wat moet je anders’. Voor wie daar behoefte aan heeft, is nazorg beschikbaar. 

Steun

Ook klanten blijven niet weg. Juist nu willen ze hun steun uitspreken. Datzelfde geldt voor politieke partij T@B, die zaterdagochtend aanwezig was voor de winkel. ,,Dat stond al maanden gepland’’, zegt fractievoorzitter Dick Fijnekam. ,,We hebben niet afgezegd, omdat we juist nu er willen zijn. We hebben ook met de bedrijfsleider gesproken en veel mensen die een praatje komen maken, beginnen ook over het verschrikkelijke incident.’’

De politie roept nog altijd op om uit te kijken naar de man die gisteravond de overval pleegde. Het gaat om een man tussen de 20 en 25 jaar van ongeveer 1.80 lang. Hij droeg vrijdagavond een oranje trui met capuchon, een grijze sjaal en hij had een zwarte rugzak op. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Boven-Hardinxveld en omstreken? Schrijf je hier in!