De busbaan bij station Gorinchem. Volgens de politie negeren veel automobilisten het bovenstaande bord. Op de voorgrond de Kiss-and-ride-strook, waar auto's mogen stoppen om passagiers af te zetten.
Volledig scherm
De busbaan bij station Gorinchem. Volgens de politie negeren veel automobilisten het bovenstaande bord. Op de voorgrond de Kiss-and-ride-strook, waar auto's mogen stoppen om passagiers af te zetten. © Anja Broeken

Boete voor automobilisten die busbaan gebruiken voor station Gorinchem

De politie gaat automobilisten die mensen afzetten bij het station in Gorinchem, bekeuringen van 95 euro opleggen als ze de busbaan gebruiken in plaats van de kiss-and-ride-strook.

,,De tijd van waarschuwen op het Stationsplein is voorbij’’, schrijft de politie op Instagram. Er geldt een gesloten-verklaring voor het station, maar veel bestuurders negeren die en zetten passagiers af. Daarmee hinderen ze bussen, want vaak staan de auto's op de strook waar buschauffeurs hun voertuig neer moeten zetten. Wie betrapt wordt, kan een boete van 95 euro krijgen. ‘Dat geld kunt u veel beter besteden.’ 

De busbaan werd afgelopen juli verboden terrein verklaard voor automobilisten. Sinds begin dit jaar hebben reizigers kunnen wennen aan de nieuwe situatie. In de oude situatie was de stoep voor het station dé plek om passagiers af te zetten of op te halen. Daar stopten toen ook nog geen bussen, inmiddels is dat wel het geval. De politie gaf deze zomer al aan dat het invoeren van het verbod voor auto's alleen haalbaar is als er goed gehandhaafd wordt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!