Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bibliotheek in Leerdam gaat deels weer open voor ‘afhaal’

Bibliotheek Lek & IJssel start woensdag met een AfhaalBieb in Leerdam, Houten-Centrum en Vianen ‘speciaal voor ouderen en kinderen voor wie online lezen niet vanzelfsprekend is’. 

De bibliotheek is vanwege de landelijke maatregelen tegen het coronavirus gesloten, maar gaat voor deze doelgroep open, met strikte voorzorgsmaatregelen. Zo is er een wachtsluis en worden alle boeken ontsmet. Ook zijn er duidelijke regels voor het afhalen van boeken. Dat mag door slechts één persoon gebeuren, met een eigen tas. Inleveren kan alleen via de brievenbussen of de speciale kratten. 

,,De afgelopen weken is het online aanbod enorm uitgebreid’’, aldus Bibliotheek Lek & IJssel. ,,Maar daarbij vielen de ouderen, kinderen en mensen die digitaal minder vaardig zijn tussen wal en schip. De AfhaalBieb is er speciaal voor deze groepen.’’ 

Ontspanning en ontsnapping

Leden van Bibliotheek CultuurPuntAltena kunnen sinds afgelopen vrijdag boeken bestellen en ophalen in Woudrichem. ,,Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. Juist nu het sociale leven ‘stil’ ligt’’, zegt directeur Marian van der Wal.