Bezoekers van het Gorcums stadhuis kunnen vanaf 1 april ook op dinsdagavond terecht. Maar alleen na afspraak.
Volledig scherm
Bezoekers van het Gorcums stadhuis kunnen vanaf 1 april ook op dinsdagavond terecht. Maar alleen na afspraak. © Cor de Kock

Bezoekers voortaan ook op dinsdagavond welkom in Gorcums stadhuis, maar alleen na afspraak

Bezoekers blijven in het Gorcums stadhuis alleen welkom als ze een afspraak hebben gemaakt. Ook al vindt de gemeenteraad dat inwoners ook zo zouden moeten kunnen binnenlopen.

,,We willen de werkwijze graag voortzetten’’, stellen burgemeester en wethouders. Daarmee leggen ze het raadsverzoek van juli 2019 om de balie open te stellen voor bezoek zonder afspraak naast zich neer.

Schuiven 

De vraag heeft wel geleid tot het schuiven met openingstijden. Met ingang van 1 april kunnen bezoekers voortaan op dinsdagavond in het stadhuis terecht. De uitbreiding van bezoekmogelijkheden in de avonduren betekent wel dat bezoek op dinsdagochtend niet langer mogelijk is. Mensen die zaken bij de gemeente willen regelen, kunnen na 1 april pas dinsdag- en donderdagmiddag terecht voor een afspraak. Op overige dagen is de balie in de ochtend wel open.

,,Gemiddeld ontvangen we 119 bezoekers per dag. Meer dan tachtig procent van hen komt op afspraak. Voor bezoekers zonder afspraak kijkt de receptiemedewerker of iemand gelijk kan worden geholpen. Zo niet, zoeken we met de bezoeker naar een ander moment’’, aldus de uitleg aan de raad.

Proef

De avondopenstelling op dinsdag is vooralsnog een proef die na een half jaar wordt geëvalueerd. Ook wordt het aantal zaken die online geregeld kunnen worden uitgebreid. Zoals bijvoorbeeld het doen van een geboorteaangifte.