Volledig scherm
Alpaca Ellen is geboren op alpacahouderij Bellatorem in Almkerk © Bellatorem Almkerk

Beschuit met muisjes op de alpacaboerderij in Almkerk

Babynieuws uit Almkerk: op de Alpacahouderij Bellatorem is een baby geboren. De cria (jonge alpaca) liet maanden op zich wachten. Het dier heeft de naam Ellen gekregen. 

Cria Ellen liet maar liefst 372 dagen op zich wachten. Alpaca's hebben een gemiddelde draagtijd van 11,5 maand maar die kan ook veel langer duren. 

Volledig scherm
De kleine alpaca Ellen op Bellatorem in Almkerk. © Bellatorem Almkerk

Jonkie Ellen - vernoemd naar de buurvrouw van de boerderij - beleefde een 'spannende start’ schrijven eigenaren Gean en Reinier Krijgsman op Facebook. ,,De ademhaling kwam niet helemaal goed op gang. We hebben haar een paar keer goed heen en weer geslingerd en met een antibioticum van de veearts doet ze het nu goed.’’

Gean en Reinier raakten op slag verliefd op de alpaca’s tijdens een vakantie in Peru. ,,Het zijn zulke geweldige dieren. Ze zijn knuffelig, nieuwsgierig en heel zachtaardig. Toen we hoorden dat je ze ook in Nederland kon houden, liet het idee ons niet meer los.’’

Volledig scherm
Familie Krijgsman en hun alpaca's. © Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Almkerk en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Gorinchem als toeristische trekpleister: ‘Toerist in eigen stad is nog steeds een avontuur’
    PREMIUM
    COLUMN

    Gorinchem als toeristi­sche trekpleis­ter: ‘Toerist in eigen stad is nog steeds een avontuur’

    ‘Steeds meer buitenlandse gasten bezoeken Gorinchem’ kopte deze krant. Dat is goed nieuws. Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk durven we nu zonder blikken of blozen in de hele wereld te verkondigen dat wij de grootste vesting zijn van ons land. We zijn de schaamte voorbij en het maakt plaats voor gepaste trots. We kunnen niet wachten tot we straks worden vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst.”