De politie zette de vrachtwagen en de begeleidingswagen aan de kant op de A27 ter hoogte van Hank.
Volledig scherm
De politie zette de vrachtwagen en de begeleidingswagen aan de kant op de A27 ter hoogte van Hank. © Team Verkeer Zeeland-West-Brabant

Belg met ‘convoi exceptionnel’ van A27 geplukt

Een vrachtwagenchauffeur en zijn begeleider die onderweg waren met een chalet op een dieplader zijn dinsdag met de nodige bekeuringen naar huis gestuurd. De politie haalde het duo ter hoogte van Hank van de A27.

De Belgische kentekenplaten op de auto van de begeleider bleken verlopen, zo meldt het team Verkeer van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, dat de platen in beslag nam. De man had bovendien niet de nodige papieren op de truck met het houten huis over de snelweg te leiden.

Niet op orde

Maar ook de chauffeur bleek zijn zaken niet op orde te hebben. Hij had voor zijn transport, dat breder was dan vier meter, een ontheffing moeten aanvragen voordat hij de weg opging. Dat bleek niet gebeurd.

Wie met een exceptioneel transport de weg op gaat, moet vooraf een ontheffing aanvragen bij de RDW. Vanaf bepaalde afmetingen in de breedte, hoogte en lengte mag een lading niet zonder begeleiding de weg op. Ook mag de chauffeur maar op beperkte tijden rijden.