Volledig scherm
PREMIUM
Roy Grünewald. © Marco De Swart

Bedenk dat evenementen de redding zijn en ga niet lopen klagen

COLUMNDe ontwikkeling van Gorinchem als evenementenstad getuigt van een vooruitziende blik. Vijf jaar geleden, midden in de crisis, bezocht ik het landelijk congres Gaan evenementen onze binnensteden redden? Het antwoord was eenduidig ‘ja’. 

Als mensen meer aankopen via internet doen, dan holt dat de traditionele fysieke winkelfunctie uit, met leegstand als gevolg. Er moeten dus andere redenen gecreëerd worden om binnenstadbezoekers te lokken. Trendwatchers gaven toen al aan dat er geïnvesteerd moet worden in geestelijke basisbehoeften als ontmoeting en inspiratie. Met als lokmiddelen ‘beleving’ en ‘gezelligheid’.

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).