Asiel loopt meer dan ooit over van de gedumpte dieren, en het wás al zo druk: ‘Het is absurd’

met videoHet dierenasiel Gorinchem is vol, maar toch vindt beheerster Cora Rikkelman telkens weer een plekje voor de speciale gevallen die binnengebracht worden door de dierenambulances.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekosten voor verenigingen vraagt om maatwerk’
  PREMIUM

  College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekos­ten voor verenigin­gen vraagt om maat­werk’

  Er moet een energienoodfonds komen voor buurthuizen, culturele- en sociale voorzieningen in Gorinchem. Dat wil althans een deel van de gemeenteraad daar. Burgemeester en wethouders zijn terughoudend. Ze willen clubs en verenigingen wel helpen, maar kiezen liever voor maatwerk dan meteen een grote pot met geld. De komende maanden moet er duidelijkheid komen over hoe de gemeente gaat helpen.