AS Roma houdt in augustus van 2020 een trainingskamp voor de jeugdvoetballers bij SteDoCo in Hoornaar.
Volledig scherm
AS Roma houdt in augustus van 2020 een trainingskamp voor de jeugdvoetballers bij SteDoCo in Hoornaar. © Marlies Wessels

AS Roma houdt trainingskamp voor jeugd bij SteDoCo

Leren voetballen als een speler van AS Roma. Dat kan deze zomer bij voetbalclub SteDoCo in Hoornaar. De Italiaanse voetbalclub houdt namelijk van 18 tot en met 21 augustus een trainingskamp voor voetballers van 6 tot 13 jaar. Inschrijven is nu al mogelijk.

Wie mee wil doen aan het trainingskamp moet wel zijn of haar spaarpot leeggooien of papa, mama of een suikeroom lief aankijken. Deelname aan het trainingskamp kost namelijk 190 euro, maar daar krijg je wel flink wat voor terug.

Van dinsdag 18 augustus tot en met vrijdag 21 augustus zijn de jonge voetballers dagelijks van 09.30 tot 16.00 uur in touw. Elke dag worden er twee trainingen afgewerkt, die worden gecoördineerd door een officiële coach van AS Roma. 

Tenue van AS Roma

Verder lopen de voetballers erbij als een speler van AS Roma, want alle deelnemers krijgen een Nike AS Roma Camp kit dat bestaat uit een shirt, een korte broek en sokken van AS Roma.

Ook wordt er elke dag een gevarieerde lunch verzorgd, is er een vrijetijdsprogramma en wordt er een voetbaltoernooi met prijsuitreiking gehouden.

Over AS Roma

AS Roma staat op dit moment op de vijfde plaats in de Serie A, de Italiaanse competitie. Nederlander Justin Kluivert maakt deel uit van de selectie. In het verleden speelden ook de Nederlanders Rick Karsdorp, Kevin Strootman, Urby Emanuelson en Maarten Stekelenburg voor AS Roma.

De bekendste speler die ooit voor AS Roma speelde, is de Italiaan Francesco Totti. Hij kwam tussen 1992 en 2017 bijna 800 keer uit voor Roma en scoorde ruim 300 keer voor zijn club.

Francesco Totti vierde in 2015 zijn gelijkmaker tegen Lazio op een opzienbarende manier. De 38-jarige captain van AS Roma nam voor de uitbundige menigte een selfie.
Volledig scherm
Francesco Totti vierde in 2015 zijn gelijkmaker tegen Lazio op een opzienbarende manier. De 38-jarige captain van AS Roma nam voor de uitbundige menigte een selfie. © AS Roma v Lazio Roma

Aanmelden

Enthousiast geworden? Het trainingskamp is niet alleen bedoeld voor de jeugd uit Hoornaar en Hoogblokland, maar voor iedereen uit de omgeving. Alle jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar kunnen van 18 tot en 21 augustus terecht bij SteDoCo.

Voor meer informatie kunnen mensen terecht op de website van SteDoCo of door contact op te nemen met Marco Maruccia (06-11228158) of per e-mail via info@marcomaruccia.com.