Elco van den Berg (l) en Remco Addink van De Gespreide Herberg bij de  Jan van Arkel in Arkel. De organisatie wil de stellingmolen verbouwen tot bed & breakfast en groepsaccomodatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Elco van den Berg (l) en Remco Addink van De Gespreide Herberg bij de Jan van Arkel in Arkel. De organisatie wil de stellingmolen verbouwen tot bed & breakfast en groepsaccomodatie. © Ricardo Smit

Arkelse molen wordt een bed & breakfast: ‘Het piepen en kraken hoort bij de charme’

Overnachten in een nog in werking zijnde molen. In Arkel kan het over een tijdje, als het aan De Gespreide Herberg ligt. De organisatie wil de iconische ‘Jan van Arkel’ verbouwen tot bed & breakfast en groepsverblijf. 

,,Op de begane grond komt een appartement voor vier personen en een groepsaccomodatie. Hierboven twee appartementen voor twee personen en op de verdieping daarboven nog eens een kamer voor vier personen.”  Elco van den Berg van De Gespreide Herberg vertelt enthousiast, wanneer hij door de uit 1852 stammende korenmolen aan de Vlietskade loopt. ,,Gasten kunnen hun bagage dan omhoog hijsen door het ouderwetse luik, met een katrol. Leuk, hé.”