Volledig scherm
Antoine van Pelt, nu nog SV Capelle, is met ingang van komend seizoen trainer van vv Sleeuwijk. © Beeld Werkt

Antoine van Pelt is ‘echt hartstikke trots’ op zijn aanstelling bij Sleeuwijk

Trainer worden bij voetbalvereniging Sleeuwijk, de grootste club van de gemeente Altena, staat bij veel oefenmeester hoog op het lijstje. Voor de 46-jarige Antoine van Pelt wordt het met ingang van komend seizoen werkelijkheid. Hij treedt in de voetsporen van grote namen als Theo de Boon, Cees Lagendijk, Philip den Haan en de huidige trainer Pieter Tuns.

,,Ik ben er echt hartstikke trots op dat ik voor deze club kan gaan werken. Ik hoop dat de huidige coach Pieter Tuns het elftal voor de tweede klasse kan behouden, want ik wil ook weleens op dit mooie niveau actief zijn.”

Van Pelt, geboren Andelnaar en als voetballer actief voor Sparta’30, Achilles Veen en SV Capelle, vindt dat hij nog lang niet de status van zijn voorgangers bij Sleeuwijk heeft. Hij begon als trainer bij de reserves van Waspik. Via ONI, Sparta’30 en NEO’25 werkt hij nu bij SV Capelle. 

Quote

Het vak van trainer bij een amateur­club is veel meer dan twee keer per week trainen en een wedstrijd coachen

Antoin van Pelt

,,Ik zie Ad van Dongen nog altijd als mijn leermeester. Hij kon als geen ander een wedstrijd lezen. Ad kon met een kleine omzetting een duel laten kantelen. Dat, met zijn mensenkennis en de wijze waarop hij binnen een vereniging actief was, heeft voor mij altijd als voorbeeld gediend. Het vak van trainer bij een amateurclub is veel meer dan twee keer per week trainen en een wedstrijd coachen. Ik voel mij al snel verbonden met een club en dat gaat verder dan alleen het eerste elftal. Op die manier werken, daar krijg je veel voor terug en dat is mijn kracht.”

Van Pelt focust zich eerst nog op zijn huidige club SV Capelle. ,,Maar ik zal ook zeker aandacht hebben voor de ontwikkelingen bij Sleeuwijk. Als een nieuwe speler zich aandient en eerst met mij wil spreken over een mogelijke toekomst, sta ik natuurlijk klaar.”