Volledig scherm
Zwaar vuurwerk ontplofte op het veld in de buurt van Altena-keeper Rob de Groot. © Orange Pictures

Altena weigert in Numansdorp te spelen na vuurwerkincident en is nu uitgeschakeld

SportDe tuchtcommissie van de KNVB gaat niet in op het verzoek van Altena om de nacompetitiewedstrijd van komende zaterdag tegen NSVV te verplaatsen naar een neutraal veld. ,,Voor ons is het nu einde verhaal’’, zegt Cor Geelhoedt, voorzitter van Altena.

,,We hadden al bij de KNVB aangegeven dat we niet meer in Numansdorp willen spelen. Daar blijven we dus bij. Wat we nu willen is rust na al die ellende.’’ Afgelopen zaterdag werd het duel nog voor aanvang gestaakt toen vlak voor de voeten van Altena-doelman Rob de Groot zwaar vuurwerk ontplofte.

Het treurige verhaal is nog niet helemaal voorbij voor de Nieuwendijkers. ,,We zijn voor niks naar Numansdorp gereisd, met de bus. Die kosten gaan we sowieso verhalen. Waarschijnlijk bij NSVV zelf, want onder de verantwoordelijkheid van de club mocht het vuurwerk worden afgestoken.’’

De KNVB had het duel om een plek in de eerste klasse zaterdag eerst naar woensdag 5 juni verplaatst, maar Altena wilde niet meer in Numansdorp spelen. De bond zette vervolgens de wedstrijd voor zaterdag 8 juni op de planning, maar de oranje-witten hebben aangegeven zich terug te trekken omdat de wedstrijd niet op neutraal terrein wordt gespeeld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Nieuwendijk en omstreken? Schrijf je hier in!