Volledig scherm
Alexander McDermott toont zijn gehavende neus. © Privéfoto

Altena-speler McDermott uit de roulatie door gebroken neus

SPORTAltena-trainer Johan van der Werff kampt nu al met defensieve zorgen. De aan zijn knie geblesseerde Alberto Klop is nog lange tijd uit de roulatie en Brian de Graaf gaat enkele maanden op wereldreis. Alexander McDermott voegde zich bij het tweetal. De van Brederodes gekomen verdediger liep op de training een gebroken neus op na een botsing met ploegmaat Corné van Rosmalen.

"Ik wilde de bal wegkoppen en Corné ging met zijn voet omhoog”, aldus McDermott (20). "Hij raakte mij vol met z'n noppen. Het was gewoon een ongeluk. Ik had in eerste instantie niet eens het gevoel dat het was gebroken, maar na een paar seconden zat m'n hele hand onder het bloed. Ik ben naar binnen gegaan, daar hebben we m'n gezicht schoongemaakt en tampons in mijn neus gestopt. Vervolgens zijn we naar het ziekenhuis gegaan.”

Gisteren volgde het tweede hospitaalbezoek, waarbij zijn neus door de kno-arts werd gerepareerd. “Het was gelukkig een mooie breuk en ik hoef niet te worden geopereerd, dus behalve de pijn valt het nog mee”, reageerde McDermott enkele uren na de ingreep. "In het linker neusgat zit een wattenstaafje en ik heb een masker op om de boel bij elkaar te houden.”

Vier tot zes weken

Quote

De komende vier tot zes weken mag ik geen contact­sport doen

Alexander McDermott

Van voetballen komt voorlopig niks. “De komende vier tot zes weken mag ik geen contactsport doen”, sipt de voormalig jeugdspeler van Arkel en Kozakken Boys. "Misschien kan ik al wat eerder beginnen met conditietraining. Eerst maar eens kijken hoe het over een paar weken gaat.”

Twee jaar geleden kampte de pechvogel met een veel serieuzere kwaal. Als speler van Kozakken Boys A1 werd hij geconfronteerd met hartproblemen. "Ik zat destijds tegen een contract bij het eerste aan, maar door die hartproblemen was dat van de baan. Ik gebruik medicijnen en sindsdien heb ik er geen last meer van gehad.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!